Cortenoever (stroomdal- en akkerflora)

Het is inmiddels vier jaar geleden dat we met onze afdeling het akkerreservaat en het kronkelwaarden landschap bezocht hebben.
Dit interessante gebied ligt ten oosten van Brummen op de linkeroever van de IJssel in een IJssel lus en wordt beheerd door Staatsbosbeheer.
Rivierduinen, bloemrijke graslanden, roggeakkers, ruigtes, meidoornheggen en ooibossen is het beeld in dit gebied.
In het verleden heeft in het gebied geen landbouwintensivering plaatsgevonden en het reliëfrijke landschap van stroomruggen en dalen is over een heel lange periode door de IJssel gevormd.
In het voorjaar en begin zomer is het gebied op z’n mooist en zijn er allerlei zeldzame planten te zien.
In de akkers o.a. Spiegelklokje, Handjesereprijs, Aardaker, Ruige klaproos en stroomdalsoorten zoals Veldsalie, Cypreswolfsmelk, Karweivarkenskervel en Kleine ruit.
De weg naar het reservaat heet ‘Weg naar het Ganzen Ei’.
De excursie zal ± 3/4 -dag duren en voldoende drinken en een lunchpakket in de tas is een aanrader.

Datum & tijd
zo 20 juni 2021 van 10:15 tot 15:00
Vertrekplaats

Verzamelpunt voor vertrek van de excursie: Uiterwaardengebied Cortenoever, Weg naar Het Ganzen Ei nr.10 (nabij boerderij).
We vertrekken hier om plm. 10.15 uur.
U gaat op eigengelegenheid naar het verzamelpunt.
OPGAVE is VERPLICHT.