Webinar “Groen in de buurt”

Steeds meer mensen en organisaties steken lokaal de handen uit de mouwen om hun directe woon- en leefomgeving te vergroenen. Dat is hard nodig! Door de klimaatverandering en verstening loopt de biodiversiteit in de bebouwde omgeving hard achteruit. Ook wateroverlast en hitte-stress komen steeds vaker voor.
Met deze online sessie krijg je inspiratie en praktische tips om zelf in je buurt aan de slag te gaan. Schuif je aan? Samen de mouwen opstropen voor meer groen is niet alleen goed voor de natuur, maar kan ook heel gezellig zijn.

WANNEER
Dinsdagavond 16 maart, 19.15 tot uiterlijk 21.00 uur


AANMELDEN
Meld je hier aan voor de online inspiratiesessie. Aanmelden kan tot 7 maart. Na aanmelding ontvang je een link voor deelname en instructies.

PROGRAMMA
Waarom wil je jouw eigen omgeving vergroenen, hoe doe je dat en welke obstakels kan je tegenkomen? Dat zijn vragen die we in dit webinar gaan beantwoorden. Maarten Bruns (IVN) laat ons aan de hand van aansprekende voorbeelden zien wat het belang is van groen in de bebouwde omgeving. Na deze introductie nemen we een tweetal voorbeelden onder de loep. Hoe pak je het aan, hoe betrek je de buurt, wat kan de gemeente voor jullie betekenen en wat zijn zaken waar je rekening mee moet houden?
Maak een keuze uit twee inspirerende verhalen uit de praktijk en stel je vragen:

  1. Het vergroenen van je straat
    Wil jij samen met de buren je straat vergroenen? Schuif dan aan, doe inspiratie op en krijg tips en trucs hoe je zo iets aanpakt van Arjan Broer (Groene Loper Zwolle).
  2. Aanleg van een bloemenlint in stad/dorp
    Wil je als lokaal initiatief meer groen in je dorp of stad? Daar zijn allerlei acties voor te bedenken. Angelien Hoppen (Groene Loper Enschede) deelt haar ervaringen over het bloemenlint dat zij voor wilde bijen en insecten heeft aangelegd.

Meer informatie in bijgaande flyer, deelnemen is gratis en kan via deze
link: https://spits-online.nu/platform/eBxdzL4XHfZ1P0vD3zcz [1]

Ken je andere mensen die mogelijk interesse hebben? Stuur de uitnodiging
dan door.

Met vriendelijke groet,

Loet van der Heijden
Projectleider Energie en Duurzaamheid

Datum & tijd
di 16 maart 2021 van 19:15 tot 21:00
Vertrekplaats

Online