Het Aderwinkelpad lopen

Het Aderwinkelpad is een Klompenpad in het buitengebied tussen Driebergen en Werkhoven. Zie voor meer info: klompenpaden.nl/klompenpad/aderwinkelpad/. Wij lopen slechts een klein deel van het klompenpad maar genieten toch van alle pluspunten: we lopen door een coulissenlandschap en genieten van een afwisseling van weilanden en bosjes, van landweggetjes en landgoederen. We zien oude wilgenrijen, prachtige eiken die vast vroeger aangeplant zijn als schaduwplek voor het vee. Maar we lopen ook langs een maisakker, waar in november bij het proeflopen, grote groepen vinken en putters zaten te foerageren. En waar, uit de tuin ontsnapte, mooie blauwe Hoofdjesgilia bloeide.

We lopen ook deels verhard over stille wegen langs oude boerderijen en met wat geluk zien we stinzenplanten in bloei. We nemen dit pad als uitgangspunt voor een excursie, omdat het zo makkelijk te bereiken is. We plannen de excursies lang van te voren, en nu in februari zitten we met corona maatregelen waarmee je niet mag samenkomen en niet kunt carpoolen. Dus of het allemaal door kan gaan … We kunnen met de bus, lijn 41 stopt bij de halte Werkhoven het begin van het klompenpad. Hoe mooi is dat. De bus 41 vertrekt in november vanaf halte C3 bij Utrecht Centraal om 9:46 uur.

Start excursie bij de bushalte om 10:10 uur. Als deze bus tegen die tijd niet rijdt, krijg je na aanmelding de nieuwe aanvangstijd excursie en vertrektijden bus door.

Voor de excursie aanmelden uiterlijk 17 maart

Datum & tijd
za 20 maart 2021 van 10:10 tot 14:00
Vertrekplaats

bus lijn 41, stopt bij de halte Werkhoven

Aderwinkelpad lopen

Loop mee op 20 maart, de lente begint!