Nachtvlinders bij de Viermarken

De kortste nacht is slechts 2 weken geleden geweest, echter wij blijven actief. Wij gaan op zoek naar nachtvlinders! Dit is inmiddels ons derde bezoek aan Zorgboerderij De Viermarken en de afgelopen twee keer waren wij hier te gast in september. Het waren succesvolle avonden qua weer en de soorten die wij gezien hebben. Nu gaan wij het hartje zomer proberen en eens zien wat voor moois wij deze keer op onze lakens en op de bomen, die voorzien zijn van stroop, ontvangen.

In 2019 (in september) hebben wij 25 soorten gezien waaronder de zuidelijke stofuil, de gamma-uil, de rode eikenlichtmot en nog zo’n 22 andere soorten. Het is geen wedstrijd maar, het zou toch leuk zijn als wij boven de 25 verschillende soorten uitkomen.

Foto: Enkele soorten die op onze lampen afkwamen (2019)
Wij gaan zowel met lampen schijnen op lakens, als een lekker geurtje aanbrengen op bomen waar nachtvlinders dol op zijn. Dit zal ervoor zorgen dat wij hopelijk veel te zien krijgen. De aangetrokken nachtvlinders (meer dan 900 soorten in Nederland) zullen door onze deskundige fotografen op beeld geplaatst worden en op naam gebracht. Bent u erbij?

Mocht het hard waaien of regenen, dan gaat het nachtvlinderen niet door. Vanaf 19.00 uur 2 juli kunt u op onze website (https://enschede.knnv.nl) lezen of deze activiteit door zal gaan.

• Waar: Viermarkenweg 85, 7522 LC Enschede
  • Leeftijd: alle leeftijden
  • De ondergrond tussen de bomen is verhard, de lakens staan op enkele meters uit elkaar op gras.
  • Wanneer: Vrijdag 2 juli 2021
  • Kosten: Vrije gift
  • Benodigdheden: Zaklamp, stoel om voor het laken te zitten, en camera
  • Tijdstip: 22.00 – 24.00 uur
  • Meer informatie: https://www.enschede.knnv.nl
  • Telefoon (gedurende avond van de activiteit): 06-25 43 00 75

Tijdens de activiteit zullen de dan geldende Corona-maatregelen in acht worden genomen.

Datum & tijd
vr 2 juli 2021 van 22:00 tot 23:59