Vogelexcursie Friesland Buitendijks

Als corona het toelaat gaan we op deze voorjaarsdag gaan we naar de Friese waddenzeekust. We zijn er wel vaker geweest maar meestal in de wintermaanden. Dus tijd om hier een keer in het voorjaar naar toe te gaan. Voor sommige mensen is dit een leeg en wijds gebied, maar voor vogelaars is het een eldorado en absoluut niet leeg. Hier kan men nog ruimte ervaren, op maat, soms gevuld met duizenden vogels. Ook kun je hier de stilte nog proeven, geen lawaai, geen luchtvervuiling en geen stress en drukte. We zullen ongetwijfeld vele vogels spotten, roofvogels, de laatste wintergasten misschien nog? Maar vooral de zomergasten die in groten getale weer terug zijn gekomen, nu in hun zomerkleed.

Vele steltlopers als Grutto, Scholekster, Tureluur en Wulp zullen standaard zijn, maar Rosse grutto, IJslandse grutto, Kanoeten, alle soorten strandlopertjes zijn er nu waarschijnlijk ook te zien. Met de auto zal het zoveel mogelijk over kleine dijk weggetjes gaan langs de Waddenzee. Er zal veel gestopt worden, en over de dijk in de kwelders gekeken worden. We beginnen in de haven in Kornwerderzand dat aan de afsluitdijk ligt. Daarna richting Harlingen en De Haan. Ook een bezoek aan de haven van Holwerd zal niet vergeten worden. Dus eigenlijk wordt de gehele Friese Waddenzee kust afgekeken naar vogels. Ben jij die iemand om dit ook mee te maken? Ga deze voorjaarsdag mee. Je zult versteld staan wat je aan vogels ziet.

Meenemen: wel een beetje warme kleding, ‘t is er altijd 5 graad kouder dan bij ons! Verrekijker, vogeltelescoop, vogelboek, eten en drinken voor gehele dag. Kilometergeld 0,20 euro per kilometer afrekenen met de chauffeur .

Opgave verplicht. We houden ons aan de RIVM-richtlijnen,
Opgeven kan per mail aan: webmaster@vriezenveen.knnv.nl

Datum & tijd
za 17 april 2021 van 7:00 tot 18:00
Vertrekplaats

Manitobaplein te Vriezenveen (voor de Hulle)