Basiscursus Wilde Planten: helaas volgeboekt

In het kader van het 120-jarig jubileum organiseert de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) afdeling Utrecht een cursus van 4 lessen voor mensen die graag meer willen weten over wilde planten. Hoe heet die plant en waarom groeit die plant hier? Zijn dat vragen die je boeien? Schrijf je dan in voor deze cursus. De cursus heeft als doel je op een eenvoudige en leuke manier te laten kennismaken met het determineren van wilde planten. We beginnen met een korte inleiding over de indeling van het plantenrijk en over de bouw en de functies van de onderdelen van de plant. Je leert te kijken naar bladvormen, bloemvormen en bloeiwijzen aan de hand van levende planten, presentaties en opdrachten binnen en buiten. Er wordt aandacht besteed aan de meest bekende plantenfamilies. Daarna ga je gezamenlijk één of meerdere planten op naam brengen met behulp van een flora en/of een determinatieapp.

Beschikbare materialen tijdens de cursus: Veldgids Nederlandse Flora van Henk Eggelte, loep, prepareernaald en andere flora’s. U ontvangt tijdens de cursus een cursusmap met ondersteunende en aanvullende informatie.

Aantal cursisten: maximaal 15

Kosten: KNNV-leden € 15,-, niet-leden € 25,- (inclusief cursusmap, koffie en thee), te voldoen na een bevestigingsmail, op rekening NL96 INGB 0000 5126 83 t.n.v. Kon. Ned. Natuurhistorische Vereniging afd. Utrecht, onder vermelding van: Plantencursus. De betaling geldt als definitieve aanmelding.

Cursusdata en tijden: de dinsdagen 10, 17, 24 en 31 mei 2022, van 19:30 tot 21:30 uur. Daarnaast organiseren we in het najaar een terugkomochtend/excursie.

Locatie: de locatie is ‘De Buitenplaats,’ het verenigingsgebouw van de Vereniging Landschapsbeheer Vleuten – De Meern, Hof Ter Weydeweg 1A, 3451 ST  Utrecht (Maximapark)

Aanmelden: uiterlijk 30 april 2022 op de website van KNNV afdeling Utrecht: https://utrecht.knnv.nl/agenda/basiscursus-wilde-planten/