Vacature bureaucoördinator

Vacature bureaucoördinator natuurvereniging KNNV

20 uur per week

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), vereniging voor veldbiologie, is een landelijke natuurvereniging, met 8000 leden, zelfstandige afdelingen, landelijke commissies, landelijke werkgroepen en een landelijk bestuur. Met ons credo: “samen ontdekken, beleven en beschermen”, zetten wij ons actief in om de natuur in Nederland te verbeteren. Op het bureau zijn de belangrijkste kerntaken belegd om de continuïteit van de vereniging, die verder uit vrijwilligers bestaat, te waarborgen De formatie van bureau van landelijke KNNV bestaat uit twee parttime medewerkers en een nog aan te stellen parttime administratief medewerker.

Beschrijving van de bureaucoördinator
Je bent de spil van de vereniging, o.a. door intensief contact met de afdelingen, commissies en landelijke werkgroepen (gezamenlijk genoemd: geledingen), het landelijk bestuur en extern. Je draagt bij aan de versterking van de positie van de KNNV als landelijke natuurvereniging. Je doet de redactie voor allerlei media en je organiseert projecten en bijeenkomsten.

Rol en plaats in de organisatie
Je houdt actief contact, signaleert ontwikkelingen binnen de vereniging en daarbuiten, en onderneemt actie onder andere door intensieve communicatie. Aangestuurd door landelijk bestuur werkt je in hoge mate zelfstandig, samen met je collega. Daarbij begeleid je een nog aan te stellen administratieve medewerker. Je zorgt voor continuïteit bij wisselende besturen en functionarissen en je bent deel van het collectieve geheugen van de organisatie.

Verantwoordelijkheden
Je bent als bureaucoördinator (mede)verantwoordelijk voor het uitvoeren van beleidsplannen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de ledenadministratie die wordt gefaciliteerd door Procurios. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van de algemene leden vergadering en de beleidsraad en het tijdig versturen van de bijbehorende stukken. Samen met je collega ben je verantwoordelijk voor initiëren, acquireren en organiseren van projecten, zoals de week van de veldbiologie, workshops als “een levende tuin maak je zelf”, het ontwikkelen van cursussen of besturendagen. Je bent verantwoordelijk voor praktische bureauwerkzaamheden en de administratie van de vereniging inclusief de archivering.

We vragen
Van de bureaucoördinator vragen we intensieve communicatie zowel intern als extern. Zo ben je onder meer verantwoordelijk voor het samenstellen van de landelijke digitale nieuwsbrief. Daarbij signaleer je maatschappelijke ontwikkelingen relevant voor de vereniging en draagt onderwerpen aan voor beleidsvoorbereiding. Je draagt bij aan het concretiseren en uitvoeren van beleidsplannen. Bovendien initieer, acquireer en organiseer je projecten, zowel intern als extern. Van de andere kant doe je administratieve zaken o.a. voor de ledenadministratie, e-mailadressen, mutaties bij de Kamer van Koophandel, verzendlijsten, bestellingen en verzorgt facturaties.
Om dit te doen gaan we er vanuit dat je sociaal intelligent bent, zelfstandig, doortastend en besluitvaardig. Je bent in staat goede relaties op te bouwen en je houdt van communiceren. Je bent een goede organisator die resultaat gericht is. Verder kan je goed schrijven en maakt handig gebruik van Microsoft Word en Outlook.

Opleiding en ervaring
Je hebt HBO werk- en denkniveau, en je hebt een aantal jaar gewerkt in een zelfstandige positie, waarbij je ervaring op deed met het schrijven van stukken in correct Nederlands en het organiseren van projecten en bijeenkomsten. Je hebt een affiniteit met groene organisaties en ervaring met vrijwilligersorganisaties strekt tot aanbeveling.

We bieden
Je krijgt een aanstelling voor 20 uur met een proeftijd van 2 maanden, waarbij je hoofdzakelijk thuis werkt en af en toe op een kantoor centraal in Nederland.
We volgen de CAO Sociaal Werk, je salarisschaal is 8 en je bouwt pensioen op bij BPL.

Informatie en contact
Draag jij de natuur een warm hart toe, wordt je enthousiast van organiseren en leg je graag contacten reageer dan snel.
Deadline voor solliciteren: 2 mei 2021; stuur je sollicitatie naar voorzitter@knnv.nl
Je kunt ook bellen met Bart Heijne, voorzitter van het landelijk bestuur van de KNNV: 06-55061023.