Vragenformulier voor de mailmasters

Fijn dat je meehelpt om de mail in orde te maken.
Hier is het formulier om vragen aan je mailcoach te stellen over de migratie naar de nieuwe mailomgeving. Vanwege het grote aantal adressen kunnen we niet individuele gebruikers helpen maar jouw vraag gaan we zeker behandelen.
Bij de keuzevelden kun je scrollen of beginnen met de naam te typen. Achter de afdeling staan de initialen van je mailcoach, waarmee wij de mails makkelijker kunnen sorteren. Onder het formulier staan nog wat tips.

Stuur geen vragen naar onze hostprovider. Daar is een tarief aan verbonden. We hebben met Hoasted afgesproken dat alles via ons loopt en als wij er niet uitkomen, zij de vraag van het team mailcoaches krijgen.

Let op de keuze van je mailadres in het formulier dat je het antwoord op dat adres in kunt zien. Als je een vraag stelt met je KNNV mail en je postbus is nog niet actief, kun je beter (tijdelijk) je privémail adres gebruiken.
Je privémailadres staat ook in de lijst.

Vraag aan de mailcoach

Vragenformulier voor hulp van een van de mailcoaches. Elke mailmaster is aan een coach verbonden. In het formulier zie je de afkorting van de coach achter de afdeling/landelijke werkgroep staan. Het gaat om de volgende coaches: Berry Staps (BS) Dick Gerbrands (DG) Rico Bongaarts (RB) Herman Snoek (HS) Wanne Roetemeijer: (WR)

 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, png, , Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Hulp aan de gebruikers

  Als je leden van je afdeling wilt helpen bij het instellen van hun programma’s of apparatuur, kun je mailen, bellen of bij de mensen langs gaan. Een oplossing op afstand waarmee je op je eigen PC kunt meekijken, telefonisch aanwijzingen kunt geven of de besturing overnemen, is een veilig “remote access programma”.
  Gratis programma’s zijn

  • Voor Windows Quick Assist. Dit is standaard geïnstalleerd in Windows 10 en is een van de programma’s in de Microsoft Store van Windows 11. Typ in het zoekveld van de taakbalk: quick assist. Uitleg op Youtube hier.
  • Voor Apple, Windows, Android: Anyviewer. Uitleg op Youtube hier.
  • Chrome Remote Desktop is een vergelijkbaar programma van Google. Voor alle apparaten. Uitleg.
  • En je kunt in Google Meet of met Zoom als je een meeting start ook het scherm delen zodat je kunt meekijken.