Week van de Biodiversiteit

Week van de Biodiversiteit 2024

Ook in 2024 is er weer een Week van de Biodiversiteit! Van zaterdag 18 tot en met zondag 26 mei organiseren onze afdelingen en werkgroepen tientallen activiteiten in Nederland. Zet hem alvast in je agenda!

Meer informatie? Neem contact op met projectleider Wanne Roetemeijer, wanne.roetemeijer@knnv.nl

Leer de biodiversiteit in jouw omgeving kennen

Biodiversiteit is de verscheidenheid aan leven op onze planeet. Wil jij die soortenrijkdom leren kennen in jouw omgeving en meer leren over de natuur? Kom dan in 2024 naar de Week van de Biodiversiteit van zaterdag 18 mei tot en met maandag 26 mei. De lokale afdelingen van natuurvereniging KNNV organiseren tientallen activiteiten door heel Nederland zoals excursies, lezingen, openbare inventarisaties en cursussen.

Wil je zolang niet wachten? Onze afdelingen organiseren het hele jaar door activiteiten waarbij biodiversiteit centraal staat. Check onze agenda voor activiteiten in jouw omgeving.

Internationale Dag van de Biodiversiteit 22 mei

De Verenigde Naties hebben 22 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van de Biodiversiteit. Op die dag staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. Biodiversiteit bestaat niet alleen uit de variatie tussen soorten, maar ook de biodiversiteit binnen soorten oftewel de genetische diversiteit en de diversiteit aan ecosystemen waarbinnen al dat leven zich afspeelt.  

We danken ons leven aan die rijke biodiversiteit. Het levert ons niet alleen voedsel, maar ook drinkbaar water, zuurstof en zuivere lucht. En zorgt voor eindeloos veel verwondering en inspiratie. Biodiversiteit heeft ook een eigen, zelfstandige waarde: de intrinsieke waarde. Biodiversiteit is het beschermen waard! Om die reden werd de KNNV- de Koninklijke Natuurhistorische Vereniging- opgericht in 1901 opgericht. Wij richten ons sindsdien op natuurbeleving, natuurstudie en natuurbescherming.

Foto’s: Jan Katsman