Natuurvakanties

Een ideale manier om een natuurgebied of een onbekende streek samen met andere natuurliefhebbers te verkennen, zijn de natuurvakanties die de KNNV jaarlijks tegen kostprijs organiseert.

Let op: alleen leden van de KNNV en IVN kunnen deelnemen aan een KNNV-reis, KNNV-kamp of KNNV-kampeerweekend.

Hotelreizen

De Algemene Reiscommissie (ARC) organiseert jaarlijks zo’n 15 natuurreizen in binnen- en buitenland. Onze reizen zijn doorgaans volledig verzorgd. Wij reizen met busjes, per touringcar, trein of –bij verre reizen– per vliegtuig. De begeleiders zijn deskundige KNNV’ers. Ook worden lokale deskundigen ingehuurd. Het aantal deelnemers per reis varieert van 7 tot ca. 20. Bij voorkeur verblijven wij in sfeervolle accommodaties in een natuurrijke omgeving. Natuurbeleving en natuurstudie staan centraal. De reizen hebben vaak verschillende thema’s. Hier naar de website van het ARC

Kampeervakanties

Ieder jaar biedt de Algemene Kampcommissie (AKC) ongeveer 20 kampeerbestemmingen. We kamperen in geheel Europa, met een lichte nadruk op Nederland en directe omgeving. Het programma wisselt jaarlijks. Onze kampeerkampen hebben een uniek karakter. Het betekent kamperen midden in de natuur, tussen kampeerders die daar net als jij van willen genieten. Als het even kan samen, maar soms ook alleen. De kampen zijn zelfzorgingskampen, dat wil zeggen dat de deelnemers zelf voor vervoer, hun verblijf en hun eten zorgen. Hier naar de website van het AKC.

Kampeergroep

De KampeerGroep (KG) is een werkgroep van de KNNV. ’s Zomers organiseert de KampeerGroep kampeerweekenden door het gehele land, die de leden de mogelijkheid biedt voor natuurstudie. ’s Winters onderhoudt de KampeerWerkgroep contacten door middel van excursies en contactavonden. Het lidmaatschap van de KG staat open voor leden van de KNNV en het IVN. Hier naar de website van de Kampeergroep.

Reisvoorwaarden
Lees ook de algemene reisvoorwaarden van de KNNV, die van toepassing zijn op alle natuurvakanties georganiseerd door de KNNV.

Aangesloten bij
De KNNV is aangesloten bij:

• De Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR). De VvKR komt op voor de belangen van kleine, vaak specialistische reisorganisaties. Via de VvKR bundelen we onze krachten en delen we onze expertise om zowel voor de reisorganisatie als voor de reiziger tot een zo groot mogelijke zekerheid en tevredenheid te komen.


Het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO). De GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen, en eventueel hun terugreis vergoed krijgen, als de betrokken touroperator in financieel onvermogen zou geraken en aangesloten is bij de GGTO.