Haal meer natuur in je tuin

Er valt veel te zien en te beleven vlakbij huis! Of u een grote of een kleine tuin hebt, of u landelijk of in de stad woont: een paar eenvoudige aanpassingen maken uw tuin tot een waar paradijs voor dieren en insecten. Met een beetje aandacht herbergt iedere tuin wel meer dan 100 plant- en diersoorten.

Natuurrijke tuinen


Ook uw tuin is een onmisbare schakel voor de natuur in de buurt en de stad. Met een natuurvriendelijke tuin draagt u bij aan een groene omgeving en kunnen vogels, insecten en andere dieren overleven.

In de flyer Haal meer natuur in je tuin leest u 5 praktische tips om meer dieren en planten in uw tuin te krijgen. Het zijn allemaal kleine en eenvoudige aanpassingen, die iedereen zelf kan maken.

Hoeveel soorten planten, beestjes en dieren leven er eigenlijk in uw tuin? Met de 100 soorten in de tuin-tellijst kunt u zelf kijken hoeveel soorten uw tuin rijk is!

KNNV Tuinambassadeur


Wilt u meer natuur in uw tuin, maar weet u niet goed hoe? Vraag dan persoonlijk advies aan een kenner bij u in de buurt! Onze Tuinambassadeurs zijn ervaren en enthousiast, en helpen u graag op weg.

Lees meer over de KNNV Tuinambassadeurs.

Bent u zelf een ervaren tuinier? En wilt u andere mensen stimuleren om hun tuin een waar natuurparadijs te maken? Word dan Tuinambassadeur! U kunt zich hier aanmelden of meer informatie opvragen.

Zelf aan de slag


Met de volgende materialen kunt u eenvoudig zelf aan de slag in uw tuin:
– Flyer Haal meer natuur in je tuin
5 eenvoudige tips voor meer dieren en planten in uw tuin.