Projecten

De KNNV is betrokken bij een of meer project(en), zelfstandig of in samenwerking met andere organisaties.

Een levende tuin maak je zelf

De workshop ‘Een levende tuin maak je zelf’ is een workshop van 2,5 uur voor het algemene publiek met weinig tot enige tuinervaring. De deelnemers leren in deze korte inspirerende workshop hun tuin natuurlijker en diervriendelijker te maken. Na de workshop hebben de deelnemers praktische handvatten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met het vergroenen van hun tuin. Minimaal 8 tot maximaal 16 personen kunnen deelnemen aan de workshop. Hier meer informatie.

Signaleringsproject Exoten

De tijd dat de verspreiding van organismen zich beperkte tot hun oorspronkelijke continent is al lang voorbij. Door schepen, vliegtuigen, handel, aanleg van nieuwe kanalen, etc. bereiken soorten tegenwoordig continenten of gebieden die voorheen onbereikbaar waren. Dit heeft allerlei gevolgen voor de inheemse flora en fauna en de samenstelling van ecosystemen. Sommige exoten zijn invasief en daarom ongewenst.

Het ministerie van EZ wil een goed beeld krijgen van de verspreiding van exotische planten en dieren in Nederland. Daarom is het Signaleringsproject Exoten gestart op initiatief van het Team Invasieve Exoten. Ga hier naar het project.

Minicursussen

Verschillende afdelingen verzorgen mini-cursussen voor leden en belangstellenden. Het zijn korte cursussen van een of twee bijeenkomsten met vaak een excursie over dat onderwerp. Deskundigen van KNNV geven de theorie en begeleiden de excursie. De minicursussen staan in het overzicht van alle cursussen die u hier kunt vinden.