Weekend van de veldbiologie

In 2020 organiseerde de KNNV op 2, 3 en 4 oktober het Weekend van de Veldbiologie.
In het weekend van de veldbiologie combineren we digitale bijeenkomsten met kleinschalige fysieke activiteiten buiten, zowel landelijk als lokaal.

Afdeling Tilburg:vrijdag 2 oktober ONLINE Talkshow Citizen Science, 25 jaar onderzoek in De Kaaistoep.
Al 25 jaar lang onderzoeken leden van de KNNV-afdeling Tilburg de natuur in natuurgebied De Kaaistoep. Ondertussen zijn er maar liefst zo’n 9.000 verschillende soorten planten en dieren in het gebied gevonden, waaronder ook nieuwe soorten voor Nederland en zelfs voor de wereld. Afdeling Tilburg viert deze mijlpaal op vrijdagavond 2 oktober met een live online talkshow voor iedereen die geïnteresseerd is in burgerwetenschap over de natuur.
Sprekers: Paul van Wielink, Jelle Reumer (Universiteit Utrecht), Arnold van Vliet (Nature Today). Presentatie: cabaretier en schrijver Frank van Pamelen

KNNV landelijk: zaterdag 3 oktober vanaf 10.00 uur: Online lezingen en ontmoetingen met de sprekers
Drie KNNV specialisten geven een inkijkje in hun vakgebied. Het hele weekend kan je hun in een online lezing te bekijken via het Youtbutekanaal van de KNNV.
Bart Heijne: Het verborgen leven van schimmels in levende planten.
Klaas van Dort: Minuscule korstmossen op volumineuze boomlijken
Pieter van Breugel: Over bijenhotels en de gasten

Afdeling Noordwest Veluwe: zaterdag 3 oktober. Ontdekwandeling in Natuurtuin Ermelo.

Afdeling Oost-Achterhoek: zaterdag 3 oktober. Paddenstoelen excursie in het Loohuisbos, Aalten.

Afdeling Alkmaar- Den Helder: zaterdag 3 oktober. Kees Boele geeft een online lezing over insecten!

Afdeling Wageningen: zaterdag 3 oktober. Biologie voor beginners! Een leuke stadswandeling door Wageningen van 10.00 – 12.00 uur. Tijdens de wandeling worden de vondsten met stoepkrijt op de stoep genoteerd.
Er worden meerdere kleine groepjes gevormd met verschillende routes.
Startpunt parkeerplaats Plantsoen Wageningen. Opgaven uiterlijk 1 oktober bij Ina van Keulen 0318-430062 of ina.vankeulen@chello.nl

Afdeling Nijmegen: zaterdag 3 oktober. Struintocht bij Jansberg, Kloosterberg, Maartensberg en Geuldert. We struinen over de stuwwallen, door droogdalen, langs bronbossen, moerassen, sprengen, sprengkoppen en bosvijvers.

Afdeling Delfland: zaterdag 3 oktober. Lezingen en excursie over de klimop. Educatief centrum Prinsenhof, Naaldwijk
Afdeling Delfland: zondag 4 oktober. Boekpresentatie Grassen in Delft. Diverse presentaties en excursies.

Afdeling Arnhem: Zondag 4 oktober. Natuuractiviteiten in Landerij De Park zoals: waterdiertjes zoeken, foto speurtocht, watervogels kijken, paddenstoelen en stoepplantjes wandeling, wandeling naar voedselbos De Parkse Gaard.
Meld je aan via: landerijdepark.activiteiten@gmail.com

Afdeling Breda: Ontdek de herfst met de digitale lesbrieven over paddenstoelen, bladval en bladeren, mossen en spinnen. Doe mee met de opdrachten en maak kans op een prijs!