16&18 mei | Natuuracademie: Minicursus Grasachtigen

Natuuracademie: Minicursus Grasachtigen – door Arie van den Bremer
donderdag 16 mei theorie | zaterdag 18 mei excursie | Amersfoort

Er zijn 3 grasachtige plantenfamilies: grassen, cypergrassen (o.a. zeggen) en russen. Allemaal groen en bruin en weinig tot de verbeelding sprekend. Maar het zijn misschien wel de belangrijkste plantenfamilies in de wereld.

Onze omgeving is groen en dat maakt ons hoofd rustig. Daarom gaan we voor de ontspanning onze tuin met gazon in, het buurtpark in of nog verder naar het bos. Gras is een erg belangrijke basis voor de voedselvoorziening van mens en dier met soorten als graan, rijst en mais. Mensen eten veel dierlijke producten, en veel dieren eten grassen. Gras is ook een beschermde plek waar zaden kunnen ontkiemen omdat het er bijvoorbeeld vochtig blijft.

Grasachtige planten lijken allemaal op elkaar, maar als je goed kijkt dan is de grassenwereld wondermooi. Alleen al het jargon is bijzonder, met woorden als aar, aarpluim en pluim, oortje, tongetje en schede.  Dat krijg je allemaal uitgelegd tijdens de cursus.

Docent: Arie van den Bremer (KNNV Amersfoort)

Praktische informatie
– Theorie: donderdag 16 mei 2024 van 19:30 tot 21:30 uur
– Excursie: zaterdag 18 mei 2024 om 10:00 of 13:00 uur; twee groepen, doorlooptijd 2 uur
– Locatie: Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 Amersfoort. De excursie-locatie is in Amersfoort of Leusden, details worden donderdagavond bekend gemaakt.
– Kosten: 10 euro. Leden van KNNV- en IVN-afdeling Amersfoort: 5 euro. Gepast contant betalen bij binnenkomst. U kunt niet pinnen.
– Aanmelden: via CNME@amersfoort.nl. Aanmelden is verplicht, maximaal 24 deelnemers.

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.