In 2023 hebben we het op het volkstuincomplex De Kromme Sloot de biodiversiteit in beeld gebracht. In de vorm van een Bioblitz zijn alle waarnemingen verzameld. Uiteindelijk zijn er zeshonderd verschillende soorten gevonden!
In 2024 stond het Parnassiapark in Bergen aan Zee centraal. Hiervoor is weer een Bioblitzpagina op Waarneming.nl aangemaakt waar op de resultaten te zien zijn. Helaas heeft het park een groot deel van het jaar gedeeltelijk onder water gestaan en was daarmee slecht toegankelijk. Toch zijn er verschillende exursies geweest, waarbij de droge delen zijn afgespeurd op planten, mossen en insecten. En er is een paar keer naar nachtvlinders gekeken. Verder zijn er veel individuele waarnemingen gedaan. Uiteindelijk zijn er meer dan 600 verschillende planten en dieren gevonden!
De meeste waarnemingen zijn gedaan van planten en van nachtvlinders. Van allebei zijn 163 verschillende soorten gevonden. Meest bijzondere plantensoort was draadklaver. Deze soort was een aantal jaar terug ook al eens gevonden in het Parnassiapark en weet zich te handhaven in de door konijnen kortgegraasde vegatie van een van de ronde open delen in de middenas van het park.
Er was veel aandacht voor de nachtvlinders. Verschillende avonden hebben we met lakens en lampen in het park gestaan om de nachtvlinderstand te onderzoeken. Verder heeft Luc Knijnsberg met smeer nachtvlinders gelokt. Er werden verschillende zeldzaamheden waargenomen, waaronder de marmeruil, gele snuituil, morgenroodbladroller, venstervlekmot en zwarte witvleugeluil. Op de grote kattenstaart verschijnt in de zomer de walstropijlstaart. De soort vliegt ook ’s nachts, zodat we hem ook op het laken tegenkwamen.