Buiten gebeurt het, een nieuw boek van M. Melchers, F. Nordheim en R. Chrispijn

De presentatie van ‘Buiten gebeurt het’ is op donderdag 7 november van 15 tot 17 uur in de Stadsboekwinkel van het Stadsarchief, Vijzelstraat 32

Twintig jaar na Onverklaarbaar Gelukkig komen de natuurvrienden Martin Melchers, Fred Nordheim en Rob Chrispijn met een nieuw boek: Buiten gebeurt het. Het is een titel waar Martin mee aan kwam en een die goed de drang weergeeft die natuurliefhebbers voelen om zo veel mogelijk naar buiten te gaan. En ook al zijn we alle drie inmiddels tachtig, die drang wordt niet minder. De tijd die je buiten doorbrengt is altijd goed besteedt. Of het nou de roodborstjes zijn die in oktober nog hun ijle liedjes zingen of de elfenbankjes die op een boomstronk elkaar verdringen, er valt altijd iets te beleven voor wie er oog voor heeft en zijn of haar oren spitst.

Onverklaarbaar Gelukkig

In Onverklaarbaar Gelukkig schreven wij over onze avonturen op de spuitvelden in het Westelijk Havengebied en de belevenissen elders in Amsterdam of daarbuiten. Vooraf hadden we nooit kunnen denken dat we dit twintig jaar later op tachtigjarige leeftijd nog eens mogen overdoen met Buiten gebeurt het. Nieuwe verhalen maar dezelfde verwondering en passie. We hebben het over omhoog spiralende visdieven die zich klaarmaken voor hun reis naar het zuiden, een moederhavik die haar jong leert hoe die een luid protesterende grote bonte specht moet vangen. En over vroedmeesterpadden die in een binnentuin voor geluidsoverlast zorgen. Een bont scala aan onderwerpen passeert, want wie naar buiten gaat beleeft de dingen die gebeuren nu eenmaal intenser dan wie op de bank naar een natuurfilm kijkt. Dus zullen we tot we erbij neervallen steeds weer verhalen hebben. Niettemin lijkt ons de kans uitermate klein dat we over nog eens twintig jaar nog weer een boek kunnen uitbrengen. Dus laten we genieten van wat er allemaal nog is aan vogels, zoogdieren, planten en paddenstoelen. En ons blijven verwonderen over wat de natuur ons allemaal te bieden heeft.