Bezoek het Flora Festival op 9 december!

Het grootste botanische evenement van Nederland!

Op 9 december barst het Flora Festival weer los, dé dag waarop wilde planten liefhebbers en wetenschappers met elkaar in dialoog gaan over onze wilde natuur. Het programma staat bol van lezingen en workshops over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van natuurbeleid en -bescherming. Wat is de impact van klimaatverandering op onze schaarse bossen en wat kunnen we hiertegen doen? Zijn waterplanten eigenlijk wel goed voor ons klimaat? Op welke wijze kun je AI (Artificial Intelligence) en big data inzetten om vegetatie in kaart te brengen? Maak kennis met de vergeten kunstenaars van de Flora Batava en ontdek de bijzondere vondsten van 2023!

Download hier het complete programma

Flora Fotowedstrijd

Nieuw dit jaar is de Flora Fotowedstrijd, waarbij we de mooiste natuurfoto van 2023 kiezen. Iedereen kan meedoen! Het maakt niet uit of je zeldzame of algemene planten hebt gefotografeerd, zolang de foto maar de artistieke kant van plantfotografie belicht. Meer informatie vind je op de website van Floron.

Aan het eind van de middag kun je in de filmzaal terecht voor de spiksplinternieuwe film Groenkijkers, een prachtige documentaire van regisseur Sanne Rovers over natuurwaarnemers in Nederland.

Organisatie en aanmelden

Het Flora Festival wordt georganiseerd door FLORON en de KNNV en is gratis toegankelijk. Het festival is uitstekend te bereiken met openbaar vervoer (op loopafstand van station Heyendaal) en auto (gratis parkeren).

Het Flora Festival was tot afgelopen jaar bekend onder de naam Floron-dag/KNNV Botanische dag.

Aanmelden kan via de website van Floron.

Je vindt daar ook meer informatie over de fotowedstrijd.