Introductie cursus voor (nieuwe)leden

De natuurvereniging KNNV-Lelystad organiseert in haar jubileumjaar een natuurcursus voor mensen die meer willen weten over de natuur. Een cursus waarin de vlinders, libellen, vissen, reptielen, zoogdieren, vogels en planten van Flevoland aan bod komen. Naast een zestal lesavonden zijn er ook 5 excursies in het veld.

De KNNV-Lelystad bestaat 50 jaar en dat wil zij vieren door mensen mee te nemen in haar kennis van de Flevolandse natuur. Specialisten van de KNNV nemen je mee wat zij zoal zien in de omgeving van Lelystad. En dan gaat er een wereld open want zij letten op dingen waar de meeste mensen aan voorbij lopen.

Gedurende 6 lesavonden op de woensdag worden verschillende diergroepen en de planten behandeld. Gewapend met deze kennis vinden er vervolgens op zaterdagmiddag excursies plaats om de opgedane kennis meteen in de praktijk te brengen. De cursus begint op 11 september en eindigt 19 oktober.

Wist u bijvoorbeeld dat de libellefauna de laatste jaren verrijkt is met soorten uit zuidelijke landen; er veel verschillende insectengroepen zijn, er meervallen zwemmen in de vaarten, ringslangen de stad veroveren, de mus in veel steden het moeilijk heeft maar dat Lelystad nog steeds rijk is aan mussen, de bever in Flevoland weinig problemen veroorzaakt en dat Lelystad rijk is aan duinplanten?

Aan deze cursus zijn kosten verbonden. Meer informatie is te verkrijgen bij secretaris@lelystad.knnv.nl