Week van de Biodiversiteit van start!

Het is vandaag 18 mei en daarmee is het de eerste dag van de Week van de Biodiversiteit. Tot en met 26 mei kunnen mensen meedoen aan zeker honderd activiteiten verspreid over het land waarbij biodiversiteit centraal staat.

Waarde van biodiversiteit

We danken ons leven aan die rijke biodiversiteit. Het levert ons niet alleen voedsel, maar ook drinkbaar water, zuurstof en zuivere lucht. En zorgt voor eindeloos veel verwondering en inspiratie. Biodiversiteit heeft ook een eigen, zelfstandige waarde: de intrinsieke waarde. Biodiversiteit is het beschermen waard! 

Diversiteit aan activiteiten

Lokale KNNV-afdelingen, maar ook andere lokale natuurgroepen organiseren een grote diversiteit aan activiteiten: natuurexcursies in bossen, moerasgebieden of langs het strand, maar ook lezingen over bijvoorbeeld wespen of natuurlijk tuinieren. Ook zijn er minicursussen over libellen en grassen of citizen-scienceprojecten rondom bodemleven, waterleven en insectendiversiteit.

Biodiversiteit

Biodiversiteit is de verscheidenheid van het leven op aarde. Veel excursies en andere activiteiten richten zich dan ook in op die algemene diversiteit, maar er zijn ook veel activiteiten die inzoomen op specifieke soortgroepen zoals planten, insecten of vogels. Voor ieder wat wils dus!

Lees hier meer over de Week van de Biodiversiteit

Ga hier naar het overzicht van de activiteiten