Week van de Biodiversiteit van start

Morgen start de Week van de Biodiversiteit. Tussen 20 en 29 november organiseren onze KNNV-afdelingen bijna 70 activiteiten door vrijwel heel Nederland. Van excursies tot lezingen en van cursussen tot determinatie-avonden. Tijdens die activiteiten staat de biodiversiteit, of een deel ervan, centraal. Ga hier naar het activiteitenoverzicht.

Waarde van Biodiversiteit

Biodiversiteit is de verscheidenheid van het leven op aarde. We danken ons leven aan die rijke biodiversiteit. Het levert ons niet alleen voedsel, maar ook drinkbaar water, zuurstof en zuivere lucht. En zorgt voor eindeloos veel verwondering en inspiratie. Biodiversiteit heeft ook een eigen, zelfstandige waarde: de intrinsieke waarde. Biodiversiteit is het beschermen waard! 

Internationale dag van de Biodiversiteit 22 mei

De Verenigde Naties hebben 22 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van de Biodiversiteit. Op die dag staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. Biodiversiteit bestaat niet alleen uit de variatie tussen soorten, maar ook de biodiversiteit binnen soorten oftewel de genetische diversiteit en de diversiteit aan ecosystemen waarbinnen al dat leven zich afspeelt.  

Meer informatie

Ga hier naar het overzicht van alle activiteiten.

Voor algemene vragen: mail naar bureau@knnv.nl

Voor de pers:

Wanne Roetemeijer
Projectleider communicatie en projecten
06-83505025
wanne.roetemeijer@knnv.nl