Week van de Biodiversiteitvan 18 t/m 26 mei

Natuurvereniging KNNV Woerden werkt hierbij samen met het IVN Woerden en het Biodiversiteitsteam Woerden
Deze activiteiten zijn onderdeel van de Week van de Biodiversiteit waarin Natuurvereniging KNNV van 18 t/m 26 mei in het hele land tientallen activiteiten organiseert, zoals excursies, lezingen, cursussen en openbare inventarisaties.
Internationale Dag van de Biodiversiteit
De Verenigde Naties hebben 22 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van de Biodiversiteit. Op die dag staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. Biodiversiteit bestaat niet alleen uit de variatie tussen soorten, maar ook de biodiversiteit binnen soorten oftewel de genetische diversiteit en de diversiteit aan ecosystemen waarbinnen al dat leven zich afspeelt.