21 & 24 nov | Natuuracademie: Minicursus Trekvogels herkennen

Natuuracademie: Minicursus Trekvogels herkennen
donderdag 21 nov theorie | zondag 24 nov excursie | Amersfoort

In het najaar komen veel vogels uit het hoge noorden naar ons land om de winter hier door te brengen. De polders en randmeren ten noorden van Amersfoort zijn voor watervogels een geliefde overwinteringsplek, en ook niet-watergebonden vogels verblijven ’s winters in onze omgeving.

Op de cursusavond gaat het over het hoe en waarom van de vogeltrek, welke (water)vogels er allemaal te vinden zijn, en hoe u ze kunt herkennen. De minicursus wordt zondags afgesloten met een veldexcursie in polder Arkemheen om de vogels in levenden lijve te gaan zien.  

Docent: Gert de Wit

Praktische informatie
– Theorie: donderdag 21 november van 19:30 tot 21:30 uur
– Excursie: zondag 24 november 2024, waarschijnlijk van 10:00-12:00 uur
– Locatie: Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21 Amersfoort. De excursie begint bij Stoomgemaal Hertog Reijnout in de Nijkerkerpolder. Meer informatie volgt op de donderdagavond. Dan kan ook over carpoolen nagedacht worden.
– Kosten: 10 euro. Leden van KNNV- en IVN-afdeling Amersfoort: 5 euro. Gepast contant betalen bij binnenkomst. U kunt niet pinnen.
– Aanmelden: via CNME@amersfoort.nl. Aanmelden is verplicht, maximaal 24 deelnemers.

De Natuuracademie is een samenwerking van CNME Amersfoort en de regionale afdelingen van KNNV en IVN in Amersfoort en omgeving.